Ziua deciziilor pentru comunişti. Tkaciuk, Petrenco şi Muntean au fost excluşi din conducerea PCRM

Embed:

Marc Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean au fost excluşi din Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor. Decizia a fost luată la plenara PCRM, în urma propunerii lui Vladimir Voronin. În locul acestora vor fi numiţi deputaţii Artur Reşetnicov, Sergiu Stati şi Oleg Reidman.

Fostul deputat comunist Marc Tkaciuk a plecat de la plenara PCRM. La ieşire, Tkaciuk a spus că Vladimir Voronin a propus ca el să fie exclus din Comitetul Executiv al PCRM. Tkaciuk nu exclude că majoritatea participanţilor la plenară va vota pentru excluderea lui din Comitetul Executiv al PCRM. 

"Argumentele, care au stat la baza acestei decizii nu îmi sunt clare, chiar dacă eu am participat la această şedinţă. Cu părere de rău nu mi-au oferit posibilitatea să îmi exprim părerea", a declarat Marc Tkaciuk.

Deputatul Grigore Petrenco afirmă că decizia este una ilegală şi contravine statutului PCRM.

"S-a votat excluderea mea din Comitetul Executiv Politic. Această decizie a fost votată, a fost încălcat statutul partidului şi aş spune că este o decizie nelegitimă", a declarat Petrenco. 

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat că Iurie Muntean, Marc Tkaciuk şi Grigore Petrenco au fost excluşi doar din conducerea partidului nu şi din partid.

"Partidul se pregăteşte de alegeri, iar acum am făcut o revizuire a activităţii fiecăruia. Ei au depus cu ceva timp înainte cererile de demisie din componenţa Comitetului Central, iar le-am luat în considerare acum. Au fost eliberaţi de aceea că sunt greutăţi, probleme, că au neajunsuri în activitatea lor. Aşa luptă care noi o prevedem că o să fie în campania aceasta electorală, nouă ne trebuie să vedem cum suntem de organizaţi, cum suntem noi de "boieviţi"", a declarat Vladimir Voronin.

Demiterile vin după ce în urmă cu două săptămâni comunistul Marc Tkaciuk a anunţat că îşi depune mandatul de deputat, iar presa ar fi scris că acesta urma să se ocupe de ANTIFA, o structură extremistă. Ulterior Vladimir Voronin a declarat că în spatele mişcării "Antifa" ar sta deputatul PCRM Grigore Petrenco şi că i-a cerut colegului său să sisteze activitatea structurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu