Ziua de Înverzire în municipiul Chișinău va fi organizată pe 10 noiembrie

Ziua Înverzirii a oraşului Chişinău va fi orgaizată, pe 10 noiembrie, curent, chiar dacă anterior a fost numită data de 27 octombrie.

Acţiunea de plantare o arborilor a fost amânată din cauza valorilor termice înalte şi a lipsei de precipitaţii în această perioadă, condiţii care nu sunt favorabile pentru plantarea de puieţi.

În acest an, aproximativ trei milioane de arbori urmează să fie plantaţi în acest an pe întreg teritoriu al Repubicii Moldova. Acţiunea va avea loc în cadrul Campaniei Naţionale de creare a spaţiilor verzi.

Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 1995 şi se desfășoară anual în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

La solicitarea autorităţilor publice, agenţilor economici şi doritorilor să participe la eveniment, Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţie materialul săditor, anunţă, moldpres.

Mâine, în Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi, se vor implica toate instituţiile publice, inclusiv aparatul guvernului, care este aşteptat la întreprinderea silvică din Străşeni. Aparatul parlamentului va planta copaci la întreprinderea silvică din municipiul Chişinău, iar preşedinţia  - la întreprinderea silvică din Răzeni (Ialoveni).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu