Ziua de 28 iunie naşte controverse în Parlament. Deputaţii au început şedinţa cu bancuri şi replici tăioase

Embed:

Haz de necaz la şedinţa de astăzi a Parlamentului. Unii deputaţi au dat nota zilei cu replici tăioase, iar alţii spunând bancuri. Totul a început de la controversele dintre deputaţi privind ziua de 28 iunie. În acest context, deputatul PD, Marian Lupu, şi-a amintit un banc.

"Am observat reacţii controverse la subiectul privind ziua de 28 iunie. Să nu uităm că noi reprezentăm forul legiuitor al statului independent şi suveran - Republica Moldova. În acest context, mi-am amintit un banc ce reflectă o înţelepciune populară. Un moş a fost întrebat: - Moș Ion, când a fost mai bine, cu românii sau cu sovieticii? - A fost mai bine când unii au plecat, iar ceilalți încă n-au venit", a spus Lupu.

La puţin timp, liderul PL, Mihai Ghimpu, a continuat bancul deputatului democrat. "Colegul nostru, domnul Lupu, nu a spus bancul până la capăt. Lângă moş era şi o copilă, care fiind întrebată a spus: - Mai bine era dacă nu veneau ruşii şi nu existau partidele de centru, pe care le interesează doar mandatele şi nu soarta copiilor şi adevărul", a continuat preşedintele liberalilor.

În alt context, deputatul PCRM Alexandr Petcov a ieşit la microfon şi a cerut explicaţii privind absenţa ministrului Educaţiei, Maia Sandu, care urma să fie audiată astăzi în Legislativ. În acelaşi timp, şi Marian Lupu a avut de spus ceva, însă, a fost întrerupt de deputatul comunist.

“Marian, taci. Nimeni nu te întreabă. Marian nu fi papagal”, a declarat Petcov.

Publika.md menţionează că după jumătate de oră de la începerea şedinţei Parlamentului, deputaţii comunişti au cerut o pauză de o oră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu