Ziua Armatei Române, sărbătorită la Chișinău (FOTOREPORT)

Eroii nu mor niciodată. Acesta a fost sloganul mitingului solemn care s-a desfăşurat astăzi la Chişinău cu ocazia Zilei Armatei Române. La evenimentul de la cimitirul ostaşilor români a luat parte ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă şi viceministrul apărării, Gheorghe Galbura. Împreună cu alţi veterani de război, aceştia au depus flori la monumentul ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă. 

Petru Ciobanu din Chişinău este unul dintre puţinii ostaşi români rămaşi în viaţă în urma celui de-al doilea război Mondial. Bărbatul spune că în fiecare an sărbătoreşte cu mult drag Ziua Armatei Române.

"Pentru mine, ziua armatei române este una dintre cele mai importante sărbători. M-am născut în România am făcut armata, am trecut războiul. Eu tare mult respect militarii români".

În timpul celui de-al doilea război Mondial, de partea armatei române au luptat în jur de 5000 de ostaşi moldoveni. În viaţă au mai rămas însă, în jur de 50 de veterani.

"Toţi cei care au purtat vestimentul militar cu cinste demnitate asta e o memorie. Noi vrem mai departe să o ducem pentru ca tânăra generaţie să cunoască, vitejia, patriotismul şi demnitatea celor care au fost pe câmpul de luptă", a declarat Mihai Postovan, preşedintele Asociaţiei
Veteranilor Armatei Române.

La eveniment a luat parte şi Ambasadorul Daniel Ioniţă.

"Este o zi specială, este o zi când toţii trebuie să vărsăm o lacrimă de recunoştinţă pe mormântul ostaşilor noştri care s-au jertfit pentru ţară, dar în acelaşi timp să ne aducem aminte tot ceea ce a făcut armata română.”

Viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a declarat că ostaşii români căzuţi pe câmpul de luptă nu vor fi uitaţi niciodată.

"Cred că cel mai bun mod este de a ne aminti de ei, şi de aduce omagiu celor decedaţi pentru patrie, este acela de a continua prin acţiunile noastre să apărăm cu demnitate independenţa şi valorile care ne unesc."

De Ziua Armatei Române, la Bucureşti, va avea loc o paradă militară grandioasă în parul Carol. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu