Zinaida Julea sustine votul uninominal

Embed:

Ideea de a-și alege singuri deputații este susținută de mai mulți oameni de cultură. Aceștia cred că dacă inițiativa va fi votată, atunci în viitorul Parlament vor ajunge personalități care acum nu-și găsesc locul pe listele de partid, iar clasa politică va fi îmbunătățită calitativ.

"Îmi amintesc cu mult drag de primul parlament al nostru. Aduceți-vă aminte, vă rog, ce personalități personalități notorii aveam atunci în Parlament. Voi susține votul uninominal fiind sigură că se va înnoi clasa politică. Or, să nu o ia în nume de rău unii, dar chiar m-am săturat să îi văd zeci și zeci de ani în fotolii acolo în Parlament. Iar unele minți luminate, care ar putea face multe și bune pentru acest popor stau deoparte", a afirmat interpreta de muzică populară, Zinaida Julea.

Zinaida Julea mai spune că noua lege îi va responsabiliza pe viitorii legislatori, deoarece cetățenii vor avea pârghii reale ca să controleze activitatea lor. Totodată, interpreta de muzică populară speră ca va fi schimbată clasa politică, iar în Parlament vor ajunge fețe noi.

"Doamne ajută și să auzim de bine."

Și directorul Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieşu", Ion Grosu, afirmă că sistemul uninominal de vot are mai multe avantaje.

"În primul rând, vom scăpa de listele de partid. Este un lucru foarte important. În cel de-al doilea rând, fiecare cetățean își va ști persoana care să meargă în Parlament. În al treilea rând, aș zice că acea persoană care va merge în Parlament va trebui să aibă mai multe cunoștințe: economice, juridice și, desigur, culturale", a spus directorul Teatrului Național de Operă și Balet, Ion Grosu.

Ion Grosu speră că noul sistem electoral va simplifica accesul în Parlament pentru oamenii de cultură, dar și pentru persoanele care au cunoștințe temeinice în diferite domenii, inclusiv cu studii peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu