Zinaida Chistruga: "Faptul că Filat a făcut solicitări în mod epistolar este strigător la cer"

Luni, Serviciul de presă al Guvernului a făcut publică o scrisoare semnată de premierul Vlad Filat. Acesta îi cerea ministrului Economiei să suspendeze majorarea tarifelor la abonamente Moldtelecom. Însă autenticitatea ei a fost pusă la îndoială de vicepremierul Valeriu Lazăr. Totodată, aceasta a fost publicată după plecarea peste hotare a premierului.

Victor Bodiu, secretarul general al Guvernului, invitatul emisiunii "Fabrika" de la Publika TV, a menţionat că totul a început de la cererea prim-ministrului privind majorarea tarifelor la telefonia fixă, iar răspunsurile pe care le-a primit erau evazive. Totodată, acesta a menţionat că problema principală e că instituţiile statului nu şi-au îndeplinit obligaţiile. Bodiu a declarat că scrisoarea nu a apărut după plecarea premierului.

"Am crezut că e o glumă de prost gust, auzind că Lazăr pune la îndoială semnătura. Poate la ministerul Economiei se întâmplă aşa, dar în Cancelaria de Stat vă asigur că nu", a mai specificat acesta.

Pe de altă parte, Ludmila Andronic, specialist PR, a menţionat că Valeriu Lazăr n-a intrat bine în conţinutul acestei scrisori, ci nu pune la îndoială semnătura.

La fel ca Victor Bodiu, Gheorghe Brega, deputat PL, este de părere că situaţia dată nu este un conflict, iar astfel se întâmplă în permanenţă.

Zinaida Chistruga, deputat PCRM, crede că s-a ajuns aici, pentru că PD controlează segmente importante din domeniul economic, iar asta îi deranjeazăpe cei care nu deţin controlul.

"Este un conflict de interese între PD şi premier, care nu poate stăpâni situaţia. Blocul economico-social nu face faţă cerinţelor, iar vina îi revine prim-ministrului. Faptul că Vlad Filat a făcut unele solicitări în mod epistolar este strigător la cer", a declarat Chistruga.

Analistul politic Igor Boţan a menţionat că aceste neînţelegeri nu pregătesc apariţia unei noi alianţe.

Valeriu Lazăr a declarat că mâine va da un răspuns oficial la solicitările prim-ministrului Vlad Filat.

Redactare PUBLIKA.MD (S.M.)

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu