Zimbru şi FC Tiraspol vor participa în prima rundă preliminară a Ligii Europei

Embed:

Zimbru şi FC Tiraspol vor fi capi de serie în prima rundă preliminară a Ligii Europei, în timp ce Veris va fi în lista celor mai slabe cotate echipe ale competiţiei. Acest lucru a devenit cunoscut după ce s-au desemnat toate participantele ale celui de-al doilea ca importanţă turneu de pe bătrânul continent destinat cluburilor. 

Proaspăta câştigătoare a Cupei Moldovei, Zimbru Chişinău, şi vicecampioana ţării, FC Tiraspol, vor fi capi de serie în prima rundă preliminară a Ligii Europei. Cele două echipe vor evita cei mai puternici adversari din această etapă, cum ar fi echipele norvegiene Rosenborg sau Tromso, Litex Lovech, din Bulgaria, IFK Goteborg, din Suedia, sau medaliata cu bronz a campionatului Scoţiei, Aberdeen. Cea mai puternică echipă cu care ar putea juca cele două formaţii din Moldova este câştigătoarea Cupei Ungariei, Diosgyor.

În schimb, dacă vor accede în a doua rundă preliminară, Zimbru şi FC Tiraspol nu vor mai fi capi de serie şi ar putea întâlni Spartak Moscova, Hapoel Tel Aviv, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti sau Partizan Belgrad.

În cazul formaţiei Veris situaţia este exact inversă. Elevii lui Lilian Popescu nu vor fi capi de serie în prima rundă preliminară, însă în cazul unui succes în etapa de debut ar putea să fie capi de serie în runda a doua.

Meciurile din prima rundă preliminară a Ligii Europei vor avea loc pe 3 şi 10 iulie, iar partidele din runda a doua sunt programate pe 17 şi 24 iunie. Tragerea la sorţi pentru ambele etape va avea loc pe 23 iunie, la Nyon. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu