Zilele oraşului Nisporeni. Aproape 200 de oameni au participat la cursa EcoRun

Embed:

Aproape două sute de oameni au participat la cursa EcoRun, care a avut loc la Nisporeni. Competiţia a fost organizată cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la fondarea orașului.

Participanţii au alergat pe distanţe de 12 şi 24 de kilometri. Competiţia a adunat atleţi din Olanda, Italia, Rusia, Ucraina şi România:

"Am ajuns ieri, iar azi am venit la cursă. Mai târziu vom face o excursie prin Chişinău."

"Prietenii ne-au invitat în ospeţie la Chişinău, iar noi am hotărât să venit şi la competiţie."

Valeriu Iovschi şi Diana Şinic au ajuns printre primii la finiş.

"Sunt foarte bucuros că am câştigat. De zece ani nu alerg. Am reluat antrenamentele abia de un an", a declarat participantul la cursă, Valeriu Iovschi. 

"Mi-a plăcut extraordinar de mult cu tot cu soare şi praf, dar a fost extraordinar de bine", a spus participanta la cursă, Diana Sinic. 

Atleţii spun că traseul dificil prin codrii din Nisporeni a fost frumos, însă dealurile şi soarele le-au dat mari bătăi de cap:

"A fost altitudinea mare, rampa . Plus că este soare şi trebuie mereu hidratat."

"A fost o cursă foarte interesantă cu multe obstacole , urcuşuri şi coborâşuri. "

La cursă a participat şi primarul oraşului Nisporeni, care promovează modul sănătos de viaţă.

"Dacă pentru o familie bucuria părinţilor sunt copii pentru primărie bucuria este oamenii care au un mod sănătos de viaţă şi care aleargă pe meleagurile oraşului Nisporeni", a spus primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu. 

Prin astfel de evenimente, organizatorii vor să le arate oamenilor că pot să practice atletismul și în zonele turistice din Moldova.

"Este un traseu pe cât de frumos pe atât de greu. Sunt foarte multe dealuri, dar nimeni nu vine la competiţii să se odihnească", a spus organizatorul competiţiei, Iulian Bercu. 

Competiții EcoRun vor avea loc în acest an la Orheiul Vechi – în 25 august și la Cricova – în 6 octombrie.

PUBLIKA.MD aminteşte că e sărbătoare de zile mari în acest weekend în oraşul Nisporeni. Cu prilejul împlinirii a 400 de ani de la fondarea localităţii, primăria organizează o serie de manifestări şi concerte cu artişti de renume atât din ţară, cât şi din străinătate

Printre cei mai aşteptaţi sunt celebra cântăreaţă din România, Inna, formaţia Zdob şi Zdub, dar şi renumitul interpret italian Pupo. 

În cadrul evenimentului vor avea loc un biker show, un concert de muzică de fanfară, dar şi multe surprize pentru copii. Iar pasionaţii de fotbal vor putea viziona finala Ligii Campionilor Real Madrid-Liverpool, pe un ecran uriaş, instalat în centrul oraşului.

Seara va culmina cu un foc de artificii grandios.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu