Ziarul de Gardă REGRETĂ erorile comise privind investigaţia în care a abordat biografia victimei violată de Petic: A adus atingere şi cititorilor

Embed:

Redacţia Ziarului de Gardă regretă erorile comise privind investigaţia în care a abordat biografia victimei violată de Gheorghe Petic. Asta după ce, ieri, Centrul Internațional La Strada a venit cu o declaraţie prin care a condamnat modul în care jurnaliştii de la ZdG au abordat subiectul.

Mai mult, jurnaliştii ZdG au menţionat că unele fraze din articol au adus atingere nu doar părților vizate, ci și comunității cititorilor publicaţiei.

Totodată, cei de la Ziarul de Gardă spun că vor analiza situația, în spiritul respectului pentru drepturile omului, etica profesională și principiile jurnalismului responsabil.

Amintim că, într-o declaraţie publică, specialiştii "La Strada" s-au arătat îngrijoraţi de faptul că un subiect social extrem de sensibil, precum violul, este folosit în interese politice. 

Centrul "La strada", care asigură protecţia inclusiv a persoanelor care au devenit victime a infracţiunilor sexuale, a venit cu o declaraţie publică. Asta după ce, joi, Ziarul de Gardă a publicat o pretinsă investigaţie care încearcă să acrediteze ideea că femeia violată de către Gheorghe Petic ar fi  singura vinovată pentru cele întâmplate.

Citeşte şi: La Strada condamnă modul în care Ziarul de Gardă a abordat biografia victimei violată de Gheorghe Petic

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat pentru viol, de prima instanţă, la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. El va mai trebui să plătească o amendă de 30 mii de lei pentru că a intrat ilegal în casa victimei.   

Anterior, jurnalista de la "Ziarul de Gardă", Alina Radu, şi-a bătut joc de peste 600 de mii de vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, care primesc pensii sau alocaţii sociale de stat.

După ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru proiectul de lege privind acordarea ajutorului unic de Paşte, în valoare de 600 de lei, pentru aceste categorii de persoane, într-un mod obraznic, Alina Radu a scris că gestul autorităţilor este inutil. Şi asta pentru că cei aproximativ 610 mii de beneficiari ai suportului unic acordat de sărbători ar fi "cu un picior în groapă". 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu