Ziaristul român George Damian: Interviul lui Vitalie Proca va fi folosit drept măciucă politică la Chișinău

Interviul lui Vitalie Proca va fi folosit drept măciucă politică la Chișinău: un asasin plătit susține că Vlad Plahotniuc i-ar fi comandat uciderea bancherului Gherman Gorbunțov. Desprea aceasta scrie ziaristul român George Damian de la moldnova.eu.

Precizăm că Jurnal TV, care aparține interlopilor Ţopa și care a fost finanțat și de Renato Usatîi, a difuzat un interviu cu ucigașul Proca, în care acesta aducea acuzații liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Potrivit sursei citate, mărturisirea aceasta apare în momentul în care procurorii l-au indicat drept comanditar al tentativei de asasinat pe Renato Usatîi. Toate investigațiile jurnalistice anterioare în această istorie întunecoasă l-au indicat drept comanditar pe același Renato Usatîi.

"Dacă din toate informațiile aflate deja în spațiul public excludem orice fel de declarații ale lui Proca rămânem cu aceeași concluzie: Renato Usatîi a avut o mare problemă cu Gherman Gorbunțov. Amândoi au venit la Chișinău din Rusia cu saci de bani de proveniență neclară. Au fost parteneri de afaceri, după care nu au mai fost parteneri de afaceri și au devenit adversari.

Vitalie Proca se plânge de nenumărate boli – de la inimă, la ficat și TBC – asta în timp ce a apărut la interviu într-o bluză mulată care-i sublinia brațele ce par lucrate la sala de forță. Se pare că lui Vitalie Proca îi merge bine în închisorile din România, arată mult mai bine decât tânărul sfrijit din fotografiile de acum 3-4 ani.

Vitalie Proca mi-a lăsat impresia că a interpretat un rol în fața camerei de filmat a Jurnal TV, un rol bine învățat mai înainte. Însă în lumea de azi nu mai contează realitatea, într-adevăr trăim în epoca post-adevăr: contează ceea ce cred și ceea ce vor să creadă oamenii. Dacă majoritatea oamenilor vor crede că Plahotniuc a comandat asasinarea lui Gorbunțov atunci acesta va fi adevărul acestor vremuri. Mai încolo s-ar putea să aflăm că nu a fost așa, dar nu va mai avea nici o importanță. În politică important este ce cred oamenii acum, nu ce află peste 10 ani", a scris în articolul său George Damian.

Citeşte şi: Gherman Gorbunțov îl acuză pe Renato Usatîi că a plătit şi declarațiile false ale killerului Vitalie Proca: Usatîi e cel care a comandat asasinarea mea (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu