Ziarele şi revistele s-ar putea scumpi. Editorii, indignaţi de acţiunile "Poştei Moldovei"

Embed:

Preţurile ziarelor şi revistelor ar putea să crească. O spun editorii din presa scrisă, indignaţi de decizia întreprinderii "Poşta Moldovei" de a majora tarifele pentru distribuirea publicaţiilor periodice. Reprezentanţii întreprinderii de stat nu au comentat, deocamdată, această situaţie.

Asociaţia Presei Independente cere Guvernului să verifice legitimitatea politicii tarifare a întreprinderii de stat "Poşta Moldovei".

"Majorarea presupune nu numai ridicarea preţurilor pentru distribuţia propriu-zisă, dar şi majorări exorbitante pentru aşa-numitele servicii suplimentare. Spre exemplu, un editor ca să fie inlcus în catalogul de abonare trebuie să plătească sume foarte mari, ca să obţină informaţii de la Poşa Moldovei, câţi abonaţi are, de unde sunt aceştia, de asemenea se impune un tarif", a menţionat Petru Macovei, director executiv API.

Majorarea tarifelor va afecta nu doar gazetarii. "Faptul că Poşa Moldovei majorează tarifele, de la 1 ianuarie 2013, va avea consecinţe în primul rând pentru cititor, deoarece la sigur o să fim nevoiţi să majorăm preţurile", a spus Stela Mihailov, director general "Adevarul Moldova".

"Orice majorare a acestor categorii de plată este un act ucigaş pentru ziare. În acest an, abonamentul lunar costă 25 de lei, pentru trei exemplare pe săptămână. Acum va fi de 30 de lei", a explicat Natalia Uzun, redactor-şef "Moldavskie vedomosti".

Întreprinderea de Stat "Poşta Moldovei" intenţionează să majoreze, începând cu anul viitor, tariful pentru distribuirea publicaţiilor periodice cu până la 5 bani pentru ziarele regionale, iar în cazul celor naţionale - cu 20 de bani. În consecinţă, serviciile de distribuire a acestora vor varia între 20 de bani şi 1 leu pentru fiecare exemplar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu