Zi decisivă pentru Pavel Grigorciuc. Recidivistul ar putea primi 30 de zile de arest în izolator

Embed:

Judecătorii vor examina astăzi demersul procurorilor care cer mandat de arestare în izolator pentru 30 de zile, în cazul activistului recidivist, Pavel Grigorciuc. Acesta este cercetat pentru huliganism, după ce l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea, în data de 11 septembrie, la Curtea de Apel Chişinău.

În urma loviturilor, el a fost internat în spital. Luni, Grigorciuc a fost reţinut pentru 72 de ore. El a scris pe pagina sa de Facebook că asta s-a întâmplat la indicaţia procurorului general interimar, Dumitru Robu. Pentru fapta sa, Grigorciuc riscă o amendă de până la 67.500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere de acest fel. Anterior, el l-a lovit pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu, la intrarea într-un local din centrul Capitalei, în ziua şedinţei de constituire a Parlamentului.

În 2015, liderii grupului Petrenco, printre care şi Pavel Grigorciuc, au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate cu suspendare pentru organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din faţa Procuraturii Generale. Iar în 2014, acesta l-a lovit, înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu