ZI DE DOLIU NAŢIONAL în Italia. Persoanele decedate în urma cutremurului, conduse pe ultimul drum

Embed:

Astăzi este zi de doliu național în Italia. Acolo vor avea loc ceremoniile de înmormântare a celor 278 de oameni care și-au pierdut viața în urma cutremurului devastator de acum trei zile. Ieri 34 dintre sicriile cu trupurile neînsuflețite ale victimelor au fost depuse într-o sală, unde au venit sute de oameni pentru a-i comemora.

În localitatea Amatrice, patru membri ai unei familii au murit, după ce turnul în care a fost instalată clopotnița bisericii a căzut peste casa lor. Lăcașul sfânt a fost aproape complet distrus.

Potrivit presei italiene, 293 de clădiri istorice au fost distruse de seism. Unele din ele aveau o vechime de peste o mie de ani. Nu a mai rămas aproape nimic în picioare din centrul istoric al localităţii Amatrice, care în anul 1265, a fost numit oraşul celor o sută de biserici în diferite stiluri. În regiunile cel mai afectate de seismul devastator a fost decretată stare de urgență.

Autorităţile de la Roma au alocat 50 de milioane de euro pentru reconstrucţia localităților distruse. Între timp, salvatorii încă mai speră să găsească oameni vii sub dărmături, chiar dacă au trecut deja trei zile de la cutremurul devastator. Printre victimele cutremurului de 6,2 pe Richter din Italia sunt și opt români.

Citeşte şi. CUTREMUR PUTERNIC în Italia. Clădiri prăbuşite şi oameni sub dărâmături (VIDEO/FOTO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu