Zi de doliu naţional în Italia după tragicul accident de la Genova. La Napoli a fost organizată prima ceremonie funerară

Embed:

Este zi de doliu naţional în Italia după tragicul accidentul de la Genova. Bilanţul morţilor s-a agravat la 41, după ce salvatorii au descoperit sub ruine doi părinţi cu copilul lor. Astăzi, în oraşul italian, au loc funeralii de stat.

Una dintre victimele deplânse la Genova era fotbalist. Colegii săi au venit să-i aducă un ultim omagiu. La funeralii au participat şi mai mulţi pompieri, care au fost aplaudați de mulţimea adunată în catedrală.

Familiile a patru victime au boicotat însă funeraliile de stat şi au organizat o ceremonie în catedrala din Torre del Greco, de lângă Napoli. Oamenii
au deplâns moartea a patru tineri cu vârstele cuprinse între 26 şi 29 de ani.

Erau prieteni şi în ziua tragediei traversau viaductul pentru a ajunge la Nisa, unde preconizaseră câteva zile de vacanţă.

"Fiul meu nu a murit, el a fost ucis, ca şi alţii. A avut o moarte absurdă, nevinovată, doar pentru că a vrut să meargă în vacanţă."
Cauzele tragediei nu au fost stabilite, însă oamenii dau vina pe autorităţi.

"Suntem foarte îndurerați din cauza deceselor copiilor, dar şi pentru cei care încă nu au fost găsiţi. Este groaznic. Ei pun banii în buzunar şi nu fac nimic."

În acelaşi timp, politicienii se acuză reciproc. Euroscepticii din Italia, între care şi ministrul de Interne, au dat vina indirect pe Uniunea Europeană de cele întâmplate. În replică, preşedintele Comisiei Europene a transmis că în perioada 2014-2020, Italia primeşte fonduri în valoare de 2,5 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii.

Mai mult, acum patru luni Comisia a aprobat un plan de investiție de 8,5 miliarde de euro pentru autostrăzile italiene, inclusiv în regiunea Genovei.

Pe de altă parte, vicepremierul italian acuză firma responsabilă de întreţinerea drumurilor din ţară că ar fi cheltuit aiurea banii pentru reabilitare. Ministerul Transporturilor de la Roma s-a angajat ca în termen de 15 zile să prezinte şi el dovezi că şi-a îndeplinit obligaţiile de întreţinere a acestuia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu