Zi de doliu în oraşul Kerci: Familii întregi, răpuse de durere, au participat la ceremonia funerară

Embed:

Zi grea este astăzi pentru locuitorii din Kerci, care îşi iau rămas bun de la cele 21 de victime ale atacului armat. Cu o nemărginită durere şi tristeţe în suflet, rudele, colegii, prietenii, dar şi oameni necunoscuţi au participat astăzi la o ceremonie funerară. Peste 20 de mii de oameni răpuşi de durere au aprins lumânări şi au depus flori şi coroane la cele 17 sicrie aduse în centrul oraşului înainte de a fi îngropate. Celelalte patru victime sunt înmormântate în alte oraşe. 

Familii întregi, răpuse de durere, au participat la ceremonia funerară. Câţiva dintre cei prezenţi la eveniment, printre care şi rudele victimelor, au avut nevoie de ajutor medical.

"Este foarte greu. Am şi eu copii şi nepoţi şi nu-i doresc nimănui o asemenea durere. Nu mai am cuvinte."

"Timpul nu va lecui această rană. Ceea ce s-a întâmplat este îngrozitor."

"Durerea este foarte mare. Acum trebuie să acţionăm în aşa fel încât situaţii similare să nu se mai repete. Copiii şi adulţii trebuie să se simtă în siguranţă. Doar aşa părinţii vor avea curajul să-şi trimită copii la grădiniţe şi şcoli."

Centrului oraşului Kerci a fost împânzit de poliţişti înainte de începerea ceremoniei funerare. Toţi oamenii care au venit la eveniment au fost minuţios verificaţi cu detectoare de metale. După ceremonie, sicriile au fost duse la cimitirul central din oraş, acolo unde vor fi îngropate într-un rând. La înmormântare vor avea acces doar apropiaţii victimelor. 

Între timp, anchetatorii continuă investigaţiile pentru a stabili toate circumstanţele atacului. Locul tragediei este minuţios verificat de criminalişti. Autorităţile vor să determine dacă Vladislav Rosleakov a ales intenţionat ziua atacului şi care a fost traseul acestuia până la colegiu. Totodată, într-un comentariu privind masacrul produs acum trei zile, tatăl atacatorului spune că este îngrozit de fapta fiului său. Cei doi nu locuiau împreună de opt ani.

"Un diavol, asta era. Mi s-a zis că s-a sinucis. Cadavrele nu pot fi iertate şi nici să le ceri iertare. Dar îl iubesc chiar şi după ce-a murit. Era fiul meu, sânge din sângele meu", a spus mama ucigaşului.

Cât despre fosta lui soţie, bărbatul spune că făcea parte din grupul religios Martorii lui Iehova şi îi interzicea fiului său să se distreze. Tânărul nu avea voie să participe la nicio activitate extracuriculară şi nici măcar să privească filme.

Din această cauză, după lecţii rămânea în biblioteca din colegiu şi se juca la calculator. Colegii lui Vladislav spun că de câteva ori, pe ascuns, el a participat la petreceri. Mama băiatului a discutat cu diriginta lui şi i-a fi cerut un sfat pentru că băiatul se îndepărtează de ea. Profesoara i-a recomandat să-i cumpere un calculator.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu