ZI DE DOLIU în oraşul Kerci din Crimeea după atacul armat comis la Colegiul Politehnic, soldat cu 21 de morţi şi zeci de răniţi

Embed:

Este zi de doliu în oraşul Kerci din Crimeea după atacul armat comis la Colegiul Politehnic. Cel mai recent bilanţ indică 21 de morţi. 37 de răniţi sunt la spital, cinci dintre ei fiind în comă. Totodată, 13 oameni primesc îngrijiri acasă.

Anchetatorii au stabilit că atacatorul, un elev de 18 ani al colegiului, locuia doar cu mama lui, care muncea în calitate de femeie de serviciu la Centrul Oncologic din oraş. După masacru, ea s-a implicat în îngrijirea răniţilor.

Tatăl criminalului le-a spus investigatorilor că practic nu ţinea legătura cu fiul său. El a menţionat că băiatul nu avea prieteni şi niciodată nu povestea despre studii. Oamenii legii au găsit printre lucrurile personale ale tânărului încă o bombă, pe care au neutralizat-o. Ei au mai stabilit că agresorul a folosit în jur de 150 de gloanţe.

La câteva ore de la masacru, oamenii s-au mobilizat pentru a dona sânge. Profesorii, elevii şi părinţii spun că au trăit clipe de groază.

Autorităţile au dispus ca de astăzi toate grădiniţele şi şcolile din oraş să fie păzite. Atacatorul a pătruns înarmat în instituţie şi a început să tragă la întâmplare. Ulterior, a detonat o bombă artizanală.

După masacru, tânărul s-a sinucis. Cadavrul lui a fost găsit în biblioteca instituţiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu