Zi de doliu în New York. Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal de un bărbat de culoare

Embed:

Tragedie cu iz de răzbunare la New York. Doi poliţişti aflaţi în misiune au fost împuşcaţi mortal de un bărbat de culoare. Atacatorul s-a sinucis la scurt timp, iar oamenii legii desfăşoară o anchetă. Bărbatul s-ar fi lăudat şi pe reţelele de socializare că urmează că omoare poliţişti. 

"Doi dintre cei mai buni poliţişti din New York au fost pur şi simplu asasinaţi. Au fost o ţintă din cauza uniformei pe care o purtau şi din cauza responsabilităţii pe care o îmbrăţişaseră, de a-i proteja pe oamenii din acest oraş", a explicat şeful Poliţiei din New York, William Bratton.

Atacul s-a produs în cartierul Brooklyn, în timp ce cei doi oameni ai legii erau într-o maşină de poliţie. Atacatorul i-a împuşcat în cap, după care a fugit într-o staţie de metrou unde s-a sinucis.

"Oraşul nostru este în doliu, sufletele noastre sunt îndurerate, pentru că am pierdut doi oameni foarte bune, care şi-a dedicat vieţile ca să ne protejeze. Ofiţerul Ramos şi ofiţerul Liu au murit la datorie, protejând oraşul pe care îl iubeau", a menţionat primarul oraşului New York, Bill de Blasio.

Atacatorul a fost identificat. El este un bărbat de 28 de ani, care a venit la New York dintr-un oraş, aflat la 300 de kilometri distanţă, după ce şi-a împuşcat iubita. Potrivit poliţiei, el era membru al unei bande numită Familia Gherilei Negre.

Gruparea a ameninţat, anterior, că va ucide poliţişti din New York, drept răzbunare pentru decesele lui Eric Garner şi Michael Brown. Cei doi bărbaţi de culoare au murit în urma unor ciocniri cu forţele de ordine. Incidentele au stârnit proteste masive în ultimele săptămâni în mai multe oraşe din Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu