Zgomot de motoare la Bălţi. Amatorii de adrenalină au avut parte de un adevărat spectacol

Embed:

Împătimiţii de motoare, viteză şi adrenalină au avut parte de un adevărat spectacol la ce-a de-a III-a etapă a Campionatului Naţional de Drag Racing. Peste 50 de piloţi din Moldova şi România, cu bolizi de zeci de mii de euro, şi-au dat întâlnire pe aeroportul din Bălţi.

Pilotul moldovean Andrei Jeverdan a stabilit un nou record. Acesta a parcurs distanța de 402 metri în doar 9,53 de secunde, cu o viteză de ieşire de aproximativ 230 de km/h.

"Ne-am chinuit un an de zile şi acum strângem roadele. Te costă şi muncă, şi timp, şi suflet, şi nopţi nedormite", a spus pilotul din Moldova, Andrei Jeverdan.

La competiţie au participat şi patru piloţi din România.

"Dacă cunoşti maşina foarte bine şi ştii să-i dai timpul de reacţie la start, şi să schimbi vitezele când trebuie, asta-i tot ce ţine de pilot, în rest totul ţine de maşină. Cât e de uşoară, cât e de performant motorul, cât de echilibrată este maşina pe asfalt", a adăugat pilotul Andrei Jeverdan.

Amatorii de motoare puternice au putut vedea nu doar ce se află sub capota bolizilor, dar au avut ocazia să participle la o rundă de Drag-Taxi. Doritorii au parcurs distanţa pe pistă alături de piloţi.

"Am primit o doză de adrenalină. Mi-a plăcut foarte mult!"

"Venim permanent. Am văzut un BMW seria 3 şi mi-a plăcut mult. Ai ce vedea, super!"

"Venim dacă avem timp liber, după emoţii, după adrenalină."

Organizatorii evenimentului sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute de participanţi.

"A fost setat recordul ţării pe pista de la Ledoveni. Automobilele pe care le avem aici arată nişte timpi foarte buni. De la etapă la etapă avem rezultate tot mai frumoase şi piloţi tot mai pregătiţi", a afirmat organizatorul Maxim Macovei.

Campionatul s-a desfăşurat sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și a Inspectoratului Național de Patrulare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu