Zgomot de motoare la Anenii Noi. Amatorii de senzaţii tari s-au întrecut, fiind la volanul maşinilor de teren

Embed:

Zgomot de motoare, cai putere şi multă adrenalină la Anenii Noi. Acolo s-a desfășurat azi a patra etapă a campionatului Moldovei la orientare GPS. Traseul a fost destul de anevoios, dar asta nu i-a împiedicat pe piloţii maşinilor de teren înscrişi în competiţie să savureze momentele din plin. 

Zeci amatori de senzaţii tari care au venit să participe la întreceres-au grăbit să facă poze pe fundalul monştrilor pe patru roţi.

Imaginile foto au fost şi ele parte din concursului de orientare GPS. La start toți participanții au primit o hartă cu 19 puncte marcate pe tot teritoriul raionului Anenii Noi.

Participanții urmau să ajungă la fiecare dintre aceste puncte și să facă câte o poză drept confirmare:

"Trebuie să se vadă numărul de pe plăcuța de înmatriculare. Mâna pilotului trebuie să se vadă și să fie pe punctul de control și pe maşină".

Fiecare echipă își alege sistemul de navigare în funcţie de preferințe și posibilitățile financiare. Important e ca acesta să corespundă cerințelor:

"Automobilul a fost pregătit pentru orientare GPS, de aceea, am ales acest sistem de navigare pe tabletă. Se deosebește de una obișnuită prin faptul că este rezistentă la apă și lovituri".

Acest sport solicită de la șofer o pregătire multilaterală: el trebuie să identifice cel mai scurt drum şi să manevreze maşina cu iscusinţă.

"Conlucrarea și munca în echipă este cheia succesului în astfel de competiții. Pentru că trebuie să fiu înțeles din jumătate de cuvânt, dintr-un gest", a spus un participant.

În total, la campionatul de azi au participat 30 de echipe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu