Zerul este mult mai sănătos decât laptele şi are efecte miraculoase asupra organismului

Stresul, carenţa vitaminelor şi mineralelor pe categorii de vârstă sunt factori esenţiali care contribuie la apariţia dezechilibrelor nutriţionale. Pentru a preveni aceste carenţe, pacienţii cu diferite afecţiuni trebuie să adopte o dietă corespunzătoare, scrie Realitatea.net.

Deşi este valorificat prea puţin în dieta cotidiană, zerul de lapte este un nutrient valoros, care conţine multe vitamine, minerale precum calciul, potasiul şi magneziul, dar şi unii acizi lactici, care pot fi absorbiţi repede de organism (acizii dextrogiri).

Zerul de lapte conţine acidul orotic, cunoscut sub numele de vitamina B 13, care ajută la scăderea colesterolului, protejează flora intestinală, previne îmbătrânirea precoce, unele tulburări hepatice, combătând anemia.

În acelaşi timp, zerul metabolizează acidul folic (vitamina B 9), important mai ales pentru femeile însărcinate sau pentru cele care alăptează, deoarece previne anomaliile sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la făt.

Pentru că este sărac în sodiu, în substanţe grase şi în colesterol, cura cu zer este eficientă hipertensivilor, bolnavilor de gută şi de cancer.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu