ZELENSKI SE VREA PREȘEDINTELE UCRAINEI. Actorul a anunţat că îşi va înainta candidatura

Embed:

Actorul și umoristul ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc la primăvară în țara vecină.

Acesta a publicat un videoclip în care își felicită conaționalii cu ocazia Revelionului și îi asigură că numele său se va regăsi pe buletinele de vot.

”Lumea mă întreba demult dacă voi candida sau nu. Spre deosebire de alți politicieni de la noi, nu am vrut să dau promisiuni goale. Voi candida la funcția de președinte al Ucrainei. Haideți să facem acest lucru împreună”, a spus actorul și umoristul ucrainean Vladimir Zelenski.

Un sondaj efectuat la sfârșitul anului trecut arăta că Zelenski ar trece de pe locul secund în turul doi al scrutinului şi ar câştiga orice alt adversar.

Popularitatea sa a crescut simțitor după rolul de preşedinte al Ucrainei jucat într-un serial de comedie. Acesta l-a interpretat pe un profesor care a criticat dur politicienii, iar peste noapte devine liderul ţării.

"Dacă pentru o săptămână cineva m-ar pune preşedinte, v-aş arăta cum trebuie să stea lucrurile. Nimeni nu ar mai merge cu cortegiu, politicienii nu vor avea niciun fel de privilegiu. Aş face în aşa fel, încât un profesor simplu să trăiască precum un preşedinte, iar preşedintele ca un profesor."

Alegerile prezidențiale din Ucraina vor avea loc în data de 31 martie. În afara de Zelenski, printre favoriți se numără actualul lider de la Kiev, Petro Poroșenko, dar și fostul premier Iulia Timoșenko.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu