ZEL-URILE, MOTORUL INDUSTRIEI! Valoarea mărfurilor produse în Zonele Economice Libere, în creştere cu 600 de milioane de lei

Embed:

Valoarea mărfurilor produse în Zonele Economice Libere a crescut, anul trecut, cu 600 de milioane de lei, sau aproape cu zece la sută faţă de 2016.

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Infrastructurii, cea mai mare parte dintre acestea au ajuns peste hotare şi au o pondere de 10 la sută din suma totală a exporturilor din Moldova.

În anul 2017, în cele şapte zone economice libere, au fost atrase investiţii în valoare de 115 milioane de dolari. În prezent, rezidenţii au peste 12 mii de angajaţi, iar autorităţile spun că, în următorii doi ani, numărul acestora se va dubla. Asta pentru că se aşteaptă investiţii de peste 280 de milioane de dolari.

"Extinderea producerii companiei Fujikura, Draexlmaier, în sudul Republicii Moldova, Sumitomo şi alte companii au planul de a-şi spori producerea în Republica Moldova. Totodată, acordăm o atenţie deosebită şi atragerii noilor investitori, care să vină pe piaţa noastră în 2018", a declarat Vitalie Iurcu, secretar de stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu