Zeci de viitoare mămici cu burtici şi-au dat întâlnire la o şezătoare informativă organizată de Edelweiss

Embed:

O şezătoare mai puţin obişnuită, zeci de viitoare mămici cu burtici şi-au dat întâlnire în cadrul unui eveniment la care au avut posibilitatea să discute direct cu specialişti şi să afle informaţii utile despre primele luni de sarcină.

Şezătoarea gravidelor a fost organizată de către portalul Odoraş.md, cu susţinerea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss". O viitoare mămică a primit în dar un set cu produse pentru nou-născuţi.

Eugenia Efros se află în a 41-a săptămână de sarcină şi spune că în scurt timp darurile primite îi vor fi de mare folos.

"E binevenită, le sunt foarte mulţumită. Suntem mulţumiţi. Deja suntem pregătiţi, deja la 41 de săptămâni, suntem cu totul deplin, aşteptăm numai să vină", a spus Eugenia Efros,locuitoarea satului Măgdăceşti.

"Fundaţia Edelweiss, are un scop nobil de a avea grijă de o viaţă nouă. Atunci când apare un copil, într-o familie tânără, trebuiesc atâtea lucruri, atâtea investiţii, încât fiecare cadou este foarte binevenit", a declarat Dorina Osipov, organizator.

Viitoarele mămici au primit mai multe sfaturi utile din partea medicilor pentru a fi pregătite de marele eveniment.

"Am vorbit despre primele zile ale nou-născutului. Ce facem cu nou-născutul în maternitate, scriningurile pe care le efectuăm, am accentuat despre etapa de tranziţie a fătului de la viaţa intrauterină, deja la copil, la viaţa extrauterină", a spus Victoria Sisoev, medic neonatolog.

Femeile au fost informate şi despre primele simptome în caz de boală a micuţilor, cum să-i alimenteze şi să-i îmbrace corect.

"E prima sarcina şi pentru mine orice informaţie e ceva interesant", a spus o femeie prezentă la eveniment.

"Este benefic pentru o formare ca viitori părinţi. Aflăm foarte multe sfaturi de la specialişti", a zis o femeie prezentă la şezătoare.

La şezătoarea gravidelor au participat în jur de 200 de femei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu