Zeci de veterani ai razboiului de pe Nistru şi din Afganistan au protestat în faţa Guvernului. Ce le-a promis premierul (VIDEO)

Embed:

Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru şi din Afganistan au protestat, sâmbătă, în faţa Guvernului. Oamenii s-au plâns că primesc indemnizaţii mici şi au cerut mai mult ajutor din partea statului. 

Printre problemele enumerate, aceștia cer ca legislația să prevadă accesul gratuit a veteranilor la medicamente precum și facilități pentru costurile serviciilor comunale.

Totodată, veteranii doresc un președinte al Uniunii Veteranilor neafiliat politic sau care ar reprezenta interese ascunse.

La orele amiezii, oamenii au reușit să obțină o întrevedere cu șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu.

Ulterior, Guvernul a venit cu un comunicat de presă privind această întrevedere. 

 

Premierul Chicu a informat veteranii despre resuscitarea Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, conducerea căruia a fost preluată de Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării. Această platformă e menită să colecteze problemele și propunerile referitoare la îmbunătățirea nivelului de viață al veteranilor, după care să elaboreze și promoveze soluții la nivel de guvern.

În cadrul ședinței s-a convenit că pe data de 24 ianuarie va avea loc ședința Consiliului Național cu participarea prim-ministrului și a reprezentanților veteranilor în cadrul căreia va fi definitivat un mecanism eficient de comunicare și conlucrare, astfel încât solicitările să fie satisfăcute în măsura posibilităților.  

loading...

Lasă un comentariu