Zeci de vânzători de flori din Capitală au primit ordin de evacuare a buticurilor

Vânzătorii de flori din 24 de gherete de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală s-au pomenit de dimineaţă cu ordin de evacuare a buticurilor.

Reprezentanţii preturii Ciocana spun că proprietarul gheretelor le-a instalat fără autorizaţie şi a fost anunţat de nenumărate ori că trebuie să le evacueze. Aşa cum acest lucru nu s-a întâmplat, de evacuare s-a ocupat azi, serviciile speciale. 

Unii comercianţi, care închiriază buticurile ce urmau să fie evacuate, s-au arătat indignaţi de faptul că vor rămâne fără afacere. 

Alţii însă s-au resemnat cu decizia autorităţilor şi au început să împartă flori trecătorilor, pentru a nu-şi arunca marfa.

Antreprenorul care a instalat chioşcurile în primă stradă şi nu le-a dezinstalat atunci când a fost somat de autorităţi riscă să fie amendat şi să fie obligat să achite toate cheltuilile pentru dezinstalarea gheretelor.

Acum, lucrările au fost acoperite din bugetul municipal şi autorităţile urmează să facă un deviz de cheltuieli. 

De la începutul acestui an, au mai fost dezinstalate 79 de gherete care aveau autorizaţia expirată. Potrivit datelor Primăriei, dezinstalarea unei tonete costă cel puţin 250 de lei. În total, în Capitală sunt în jur de două mii de chişcuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu