Zeci de urși polari au coborât într-un sat din Rusia (VIDEO)

Toate activitățile publice din Ryrkaypiy, sat situat în regiunea Chukotka, au fost anulate, iar școlile sunt păzite pentru a proteja rezidenții de urși, potrivit BBC.

Conservaționiștii pun acest lucru pe seama schimbărilor climatice, urșii fiind obligați să părăsească coasta din cauza stratului subțire de gheață, dar și pentru a căuta hrană.

Alți experți spun că urșii polari ajung atât de des în acest loc, astfel încât Ryrkaypiy ar trebui evacuat permanent, iar cei 700 de rezidenți ar trebui astfel relocați.

Un oficial local a declarat că a numărat 56 de urși polari în sat. Animalele erau atât adulți, cât și pui, și aproape toți păreau să fie foarte slabi.

Urșii polari trăiesc în mod normal la mai bine de 2 kilometri de sat.

„Dacă gheața era îndeajungs de puternică, urșii ar fi mers mai în largul mării, unde ar fi putut să vâneze foci”, a declarat Mikhail Stishov, membru Word Wide Fund.

Expertul în urşi polari Anatolii Kocinev a declarat pentru agenţia TASS că această localitate ar trebui evacuată, din cauza vizitelor tot mai frecvente a urşilor polari. Aceasta ar însemna evacuarea a 700 de persoane. 

Potrivit lui Kocinev, nu se ştie ce va fi acolo peste 3-5 ani, deoarece acum cinci ani, în sat au coborît doar cinci urşi.

 

loading...

Lasă un comentariu