Zeci de ucraineni s-au luat la pumni cu forţele de ordine din cauza rezultatelor alegerilor

Embed:

Alegerile din Ucraina pentru Rada Supremă continuă să provoace nemulţumiri în rândul populaţiei. Zeci de oameni care acuză fraudarea scrutinului din 28 octombrie s-au luat la bătaie cu poliţiştii într-o regiune din sudul ţării vecine.

Confruntările au izbucnit după ce opoziţia a declarat că rezultatele iniţiale ale scrutinului au fost revizuite în favoarea unui candidat din partea Partidului Regiunilor, aflat la guvernare.

Pentru a calma mulţimea, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene. După numărarea a 99 la sută din sufragii, partidul preşedintelui ucrainean, Victor Ianukovici, a obţinut puţin peste 30 la sută, ceea ce-i asigură 186 din cele 450 de locuri în Parlament.

De cealaltă parte, formaţiunile politice din opoziţie, precum "Batkivşcina" condus de Iulia Timoşenko a adunat 25,5 la sută din voturi, "UDAR", fondat de boxerul Vitali Kliciko, a obţinut aproape 14 procente, iar formaţiunea naţionalistă "Svaboda"- 10,4 la sută. Un alt partid, care a depăşit pragul de cinci la sută şi are acces în Parlamentul ucrainean, este cel al comuniştilor, cu 13,1 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu