Zeci de tineri interesați de cultura și stilul de viață japonez au petrecut o zi de neuitat (VIDEO)

Embed:

Zeci de tineri interesați de cultura și stilul de viață japonez au petrecut o zi în atmosfera Țării Soarelui Răsare. Ei au asistat la un seminar unde au aflat lucruri inedite despre specificul poporului nipon. Un ritual care a atras atenția a fost ceremonia ceaiului.

Organizatoarea seminarului, o tânără din Capitală, spune că este impresionată de cultura Japoniei.

"Voi pleca probabil în Japonia într-o zi, dar până atunci, aș vrea să aflu cât mai mult posibil despre această țară și cred că mulți oameni gândesc la fel", a declarat studenta Nicoleta Iliuhă.

Cei prezenți la eveniment au aflat informații utile despre Țara Soarelui Răsare, au urmărit filme video și au asistat la ceremonia ceaiului. Este un ritual tradițional de preparare și servire a ceaiului verde sub formă de pudră în prezența oaspeților.

"Pentru ei, băutul ceaiului nu este ceva simplu, pentru ei este un motiv de a se aduna și de a discuta între familii, între prieteni. Chiar la un miting important se bea un ceai. Oaspetele, când primește cana, o primește de la maestrul de ceai cu imaginea spre sine. El trebuie să o admire, să o întoarcă spre sine și după asta să bea", a spus managerul în proiecte IT și educaționale, Roman Gliuc.

Tinerii spun că lecția le-a fost de mare folos.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu