Zeci de tineri de la Academia militară "Alexandru cel Bun" au jurat credinţă Patriei (VIDEO)

Embed:

Zeci de tineri de la Academia militară "Alexandru cel Bun" au jurat, astăzi, în faţa părinţilor, prietenilor şi ofiţerilor credinţă Patriei. Viceministrul Apărării le-a promis viitorilor ofiţeri locuri de trai şi condiţii de muncă mai bune după absolvire. 

Printre cei 68 de tineri care au jurat devotament şi credinţă patriei sunt şi zece domnişoare.

"M-am simţit ca un adevărat patriot al ţării mele. Mi-am depus jurământul, ştiu că mi-am pus un scop în viaţă care o să-l duc până la capăt", a spus un absolvent.

"La cursul de integrare toţi am fost la acelaşi nivel. Mai dificil a fost să îmbrăcăm costumul de protecţie individual", a adăugat o absolventă.

Potrivit rectorului Academiei, anul acesta au fost înmatriculate studente la specialităţile consacrate, de obicei, bărbaţilor. "În premieră dacă anul trecut am avut domnişoare la specialităţile comunicaţii şi informatică, transmisiuni. Anul acesta avem şi-n infanterie, avem şi-n artilerie", a declarat rectorul Academiei "Alexandru cel Bun", Mihail Bucliş.

Părinţii şi rudele tinerilor s-au emoţionat până la lacrimi de copiii lor, îmbrăcaţi în uniforme militare.

"Eu am venit la jurământ, la prietena mea, care acuma a intrat la academie. Şi i-am luat un buchet de flori".

"De bucurie, s-o văd! N-am văzut-o o lună de zile. Pentru fete este foarte greu".

"Am venit, să vedem fratele meu drag, a dat astăzi jurământul. Şi mă bucur foarte mult pentru el".

Înainte de depunerea jurământului militar, tinerii au urmat, timp de o lună, cursuri de instruire la Centrul din Bulboaca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu