Zeci de tineri au lăsat agitaţia din Capitală şi au mers la cules ciuperci prin Codrii Orheiului

Embed:
Au lăsat agitația din oraș și au mers pentru o zi în Codrii Orheiului, la strâns ciuperci. Câțiva tineri din Capitală s-au organizat pe rețelele sociale şi au mers în pădure pentru a învăţa să deosebească pălăriile comestibile de cele otrăvitoare, alături de un fotograf profesionist și un ghid.

Tinerii au preferat la 7 dimineaţa să fie în picioare, pentru ca la ora 9 să fie deja în pădure. Nici vremea mohorâtă și nici frigul de fară nu le-au schimbat planurile:

"Iată una, două, iată încă câteva. Primul semn: ele trebuie să miroase frumos. Se pare că sunt comestibile. Acasă voi deschide cartea și voi verifica."

"Le separ ca să fiu sigură că astea sunt bune și celelalte nu. Nu le prea cunosc. Mai ieșim și noi după o săptămână de muncă în oficiu."

Atunci când au avut dubii au apelat la sfatul culegătorilor profesioniști.

"Da, sunt popinci. Strângeți-le."

Adrian a aflat secretele ciupercilor încă din copilărie, deoarece provine dintr-o familie de culegători din Ucraina.

"Ciupercile de toamnă, comestibile care se găsesc lângă copaci toamna sunt de culoarea oranj. Dacă nu ești sigur că este comestibilă sau nu știi acea ciupercă mai bine nu o lua", a spus Adrian Colesnicenco, ciupercar.

Întregul proces a fost atent monitorizat de Eugen, organizatorul turului. Niciun moment nu a scăpat de obiectivul aparatului foto.

"Oamenilor le plac pozele, adică au amintiri, poze și ciuperci. Ideea principală era să fac tururi de tip hiking, adică plimbări, dar m-am gândit că oamenii nu prea iubesc la noi așa fel de plimbări și m-am gândit cu ce poate de interesat oamenii: cu ciuperci", spune Eugeniu Karuzo, organizator.

Mai târziu, culesul ciupercilor s-a transformat într-o adevărată aventură. Tinerii au făcut acrobaţii pe arborii doborâți de vreme.

Iar cei mai curajoși au urcat pe o scară improvizată. Participanții au rămas mulțumiți că au ales să petreacă altfel weekendul.

Turul a fost organizat pentru a patra duminică, iar participanții au plătit câte 30 de lei pentru servicile foto.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu