Zeci de tinere, membre ale Organizației de Tineret PDM, au împărțit panglici împotriva violenței

Embed:
Au spus NU agresiunii domestice. Zeci de tinere, membre ale Organizației de Tineret a Partidului Democrat din Moldova, au împărți panglici în Capitală de Ziua internațională împotriva violenței asupra femeii.

"Această panglică violetă este simbolul împotriva violenței, dacă se poate să o pun în piept? - Voi ști, nu am știu". 

Fetele i-au îndemnat pe oameni să denunţe cazurile în care sunt martori la violenţă. 

"Această panglică simbolizează lupta împotriva violenței asupra femeii. Să atragem atenția că sunt diferite linii verzi la care persoanele abuzate pot să telefoneze."

La acțiune s-a alăturat și această tânără, care acum cinci ani a fost victima unui
caz de viol. Tânăra a preferat să-și păstreze anonimatul.

"Având 15 ani, fiind elevă în clasa a noua, am fost torturată de un băiat și din aceste acte de violență, petrecute în șir, ani de zile, a luat naștere un copil pe care îl cresc până astăzi."

Ea a venit și cu un mesaj către femeile care s-au confruntat cu probleme similare.

"Vreau să îndemn femeile care au fost supuse violenței să fie mai puternice, să nu le fie rușine să vorbească despre asta. Violența trebuie să fie scoasă la iveală. Despre asta trebuie de vorbit lumii întregi. "

Locuitorii Capitalei au apreciat inițiativa tinerelor.

"Este o intenție foarte frumoasă. Ar fi foarte bine dacă, într-adevăr, în fiecare familie să ajungă îndemnul că se poate de adresat în caz de ... Să spună, să strige, să anunțe medicul de familie, asistentul social pentru a rezolva problema."

"Acest simbol îl port toată viață, doar că în suflet. Femeile niciodată nu trebuie să fie agresate, doar mângâiate, mângâiate și iar mângâiate. "

Potrivit statisticilor oferite de Inspectoratul General al Poliției, șase din zece femei sunt agresate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu