Zeci de tinere au marcat Ziua Internaţională a Iei printr-o cursă pe biciclete (VIDEO)

Embed:

Peste 30 de tinere din Capitală au îmbrăcat ie şi au urcat pe bicicletă. Fetele au pedalat prin centrul oraşului cu scopul de a promova portul naţional, dar şi modul sănătos de viaţă.

Tinerele au parcurs aproximativ cinci kilometri. Organizatorii susțin că prin acest eveniment vor să atragă atenția autorităților referitor la pistele pentru bicicliști care lipsesc în Capitală.

"Ne-am propus ca această ediţie să o dedicăm iei pentru că peste două zile pe 24 iunie se va marca Ziua Internaţională a Iei. Am lipit pe biciclete nişte mesaje pentru autorităţile noastre pentru că s-au creat nişte piste însă ele nu sunt funcţionale şi noi vrem nişte piste reale", a spus un organizator.

Participantele spun că au venit la acest eveniment pentru a promova modul sănătos de viață:

"Vin pentru prima dată la acest eveniment "Fete pe biciclete". Ştiu că ciclismul este un sport foarte util şi cred că trebuie puţin feminizat acest sport".

"Este un mod sănătos de viaţă şi mă reprezintă pur şi simplu. Eu la fiecare ediţie încerc să o fac într-un mod cât mai pronunţat, ca şi fetele care nu participă să înţeleagă că e un eveniment destul de important".

La eveniment au participat şi câțiva bărbaţi.

"Pentru un mod sănătos de viaţă care trebuie să-l facem şi ca să fie făcute cât mai multe piste pentru biciclişti. Este o problemă la noi în Chişinău privind acest fapt", a declarat un bărbat.

Evenimentul "Fete pe biciclete" este la cea de a cincea ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu