Zeci de şoferi din Capitală, AMENDAŢI. MOTIVUL pentru care au fost traşi pe dreapta. Un conducător auto, agresiv cu echipa de filmare

Zeci de şoferi din Capitală au fost astăzi traşi pe dreapta şi amendaţi, pentru că nu au acordat prioritate în trafic ambulanţei. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul operaţiunii "Girofar" iniţiată de Inspectoratul Naţional de Patrulare.

Majoritatea conducătorilor auto nu au recunoscut că au încălcat regulamentul circulaţiei rutiere.

O ambulanţă a pornit girofarul exact în momentul când este chemată la o situaţie urgentă, însă era escortată de poliţişti. În ciuda acestui fapt, nu toţi şoferii s-au grăbit să-i facă loc aşa cum prevede Regulamentul circulaţiei rutiere.

Pentru a scăpa de amendă, ei au invocat diverse motive:

"În partea dreaptă nu era loc liber să mă feresc, în partea stângă era ocupat şi eu eram pe banda din centru. Şi ce trebuia să fac?"

"Am acordat prioritate, pur şi simplu un pic mai greu pentru că era ambuteiaj".

Un şofer de taxi s-a arătat deranjat de faptul că inspectorii l-au tras pe dreapta:

"- Unde trebuia să mă urc eu, pe bordură?
- Eraţi la semafor, puteţi trage pe dreapta.
- Eu am tras pe dreapta, nu?".

Mai mult, bărbatul a fost agresiv cu echipa noastră de filmare:

Regulamentul spune că nu doar şoferii ar trebui să reacţioneze la girofarele autospecialelelor, ci şi pietonii.

"Dacă într-adevăr conducătorii auto se străduie cât de cât să fie mai vigilenţi în trafic, să cedeze trecerea iată din partea pietonilor avem o problemă. Nu conştientizează faptul că trebuie să cedeze trecerea", a declarat Valeriu Stratan, ofiţer INP.

"Nu se acordă prioritate ambulanţei. Şi din această cauză se întâmplă şi accidentele rutiere", a precizat Sergiu Ceban, inginer la securitatea traficul rutier, AMUP.

Operaţiunea "Girofar" se va desfăşura încă două zile şi nu doar în Capitală, ci pe întreg teritoriul ţării. Cei care nu oferă prioritate autospecialelor cu girofarul inclus riscă o amendă de 900 de lei şi patru puncte de penalizare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu