Zeci de romi au fost expulzaţi din Franţa, în urma unui raid al poliţiei franceze

Embed:

Zeci de romi au ajuns aseară pe Aeroportul din Bucureşti, în urma unui raid al poliţiei franceze în nordul ţării. Autorităţile au dispus evacuarea unei tabere ilegale, iar majoritatea romilor a acceptat să părăsească Franţa voluntar.

"Acolo te ajută oamenii mai mult. România e ţara noastră dar nu ne ajută cu nimic".

"Am fost la cerşit, la furat. Dar nu m-a omorât nimeni. Aici dacă mergi şi furi, îmi dă în cap şi mă omoară. Am câştigat ţase mii în nouă luni".

Recentele raiduri ale poliţiei franceze amintesc de o serie de acţiuni întreprinse în perioada mandatului fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. El a dispus expulzarea a mii de romi proveniţi, în special, din România şi Bulgaria. Acţiunea a atras critici din partea Uniunii Europene şi a Bisericii Catolice în vara anului 2010.

Potrivit Agenţiei de ştiri Reuters, multe persoane expulzate atunci au profitat de avantajele controalelor superficiale la graniţa dintre statele Uniunii Europene şi au ajuns, din nou, în Franţa. Asta după ce, la plecare, au primit câte 300 de euro, bani de buzunar din partea autorităţilor de la Paris.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu