Zeci de proiecte culturale vor fi finanţate din bugetul de stat

Peste 50 de proiecte culturale, desfăşurate de asociaţiile obşteşti, vor beneficia de finanţare din bugetul de stat în anul 2017, în sumă totală de două milioane lei, informează moldpres.

Proiectele au fost selectate de către o comisie de experţi în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii.

Solicitat de sursa citată viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, a menţionat că acest concurs are drept scop de a susţine proiectele culturale de interes naţional, general şi comunitar, implementate de către uniunile de creaţie şi alte organizaţii obşteşti.

Potrivit oficialului, la concurs au fost prezentate 69 de proiecte, dintre care 52 au fost acceptate de către experţi. Astfel, proiectele selectate din domeniul muzicii vor beneficia de finanţare în sumă de 575.000 de lei, iar cele din domeniul literaturii de 380.000 de lei. Proiectele din domeniul teatrului vor fi finanţate cu 320.000 de lei, cele din domeniul artelor vizuale cu 290 mii de lei şi cele din domeniul cinematografiei cu 260.000 de lei.

Printre proiectele selectate care vor fi sprijinite financiar de Ministerul Culturii se numără: Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film, ediţia a VII-a (100.000 de lei), concertele de vară Moldovan National Youth Orchestra (100.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (65.000 de lei), Festivalul Animest Chişinău, ediţia a VII-a (65.000 de lei), Festivalul Internaţional "Primăvara Europeană a Poeţilor" , ediţia a VII-a (60.000 de lei), Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, ediţia a XXVI-a (60.000 de lei) ş.a.

Proiectele culturale desfăşurate de către asociaţiile obşteşti sunt finanţate de Ministerul Culturii începând cu anul 2009, în conformitate cu un regulament aprobat de Guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu