Zeci de producători locali şi-au vândut produsele astăzi în cadrul unui iarmaroc din Capitală

Embed:

Zeci de producători locali şi-au vândut produsele astăzi în cadrul unui iarmaroc organizat în Capitală. Oamenii au avut ocazia să cumpere fructe şi legume crescute ecologic.

Agricultorii spun că cea mai mare problemă cu care se confruntă este că nu au unde să-şi vândă produsele.Printre participanţii la târg a fost Aliona Istrati din Ialoveni. Acum 6 ani a revenit acasă din Italia şi a pus pe roate propria afacere.

" Nu este piaţă de desfacere sunt mulţi comercianţi, dar producătorii nu au loc în pieţe. Ştim că marfa care este adusă de peste hotare este tratată cu mai multe chimicale, însă asta este culeasă dimineaţă. ât coastă un kg de struguri ", a spus ALIONA ISTRATI, producător autohton.

Nina Fărâmă din Nisporeni spune că a moştenit de la părinţi o livadă de pruni ce se întinde pe 10 hectare. Femeia spune ca anul acesta speră să vândă fructele. La târg, un kilogram costa 5 lei.

" Livada preponderent care noi ne ocupăm este Stanley. Această prună era mereu pentru export sperăm şi anul acesta. Deşi, speranţa noastră se stinge încet, încet deoarece la acest moment pruna deja trebuia să fie contractată. La moment noi încă nu avem cumpărătorii reali", a spus  NINA FĂRÂMĂ, producotor autohton.

Ina Căpăţână a venit la târg cu aronie. Ea are o plantaţie cu suprafaţa de trei hectare.

"Prin ce este benefică, conţine foarte multe microelemente, conţine vitamina PP naturală şi ajută la îmbunătăţirea vaselor sangvine şi musculaturii inimii ", a spus NINA CĂPĂŢÂNĂ, producător autohton.

Vizitatorii afirmă că târgurile sunt bune, pentru că aici nu sunt intermediari, ceea ce le oferă ocazia să cunoască producătorii.

" Producătorii autohtoni trebuie susţinuţi. Nu o să cumpărăm banane şi portocale aduse de prin Ecuador mai bine mâncăm a noastre. Preţurile sunt mici, faţă de banane dai 25 de lei pentru un kg, mai bine dai 12 lei pentru un kg de a noastră. "

Târgul va fi deschis şi mâine în Parcul Valea Morilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu