Zeci de persoane au murit în urma ploilor abundente din Arabia Saudită şi Yemen

Cel puțin 42 de persoane au murit în ultimele zile în urma ploilor abundente care au afectat Yemenul și Arabia Saudită, două țări cu climă deșertică, au anunțat joi oficialii din cele două țări vecine, scrie ziaruldeiasi.ro.

Miercuri, 24 de persoane au murit în furtuni care au lovit nordul Yemenului, în timp ce 18 persoane au fost ucise pe parcursul săptămânii trecute în Arabia Saudită în inundații provocate de ploi abundente.

În provincia yemenită Amrane, la nord de capitala Sanaa, 10 persoane au fost ucise, mai multe au fost date dispărute, drumurile au fost inundate și mai multe locuințe avariate, au declarat surse locale.

În provincia Hajjah, la nord-vest de Sanaa, 14 persoane au fost ucise, unele dintre acestea prin căderi de pietre și blocuri de piatră de pe munte, au adăugat sursele fără a da detalii suplimentare.

În provincia Al-Mahwit, situată la sud de Hajjah, un mic baraj s-a rupt, inundând câmpuri și terenuri arabile provocând prăbușirea podurilor, au raportat aceleași surse.

În Arabia Saudită, 18 persoane au murit săptămâna trecută în inundații, a declarat joi agenția de apărare civilă.

Aceasta a informat că bilanțul acoperă numeroase regiuni ale țării, inclusiv capitala Riad, și că 915 persoane au fost salvate din inundații.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu