Zeci de persoane au fost arestate la Sankt Petersburg în urma unui nou protest

Embed:

Rusia nu-şi găseşte liniştea după scrutinul parlamentar de duminică. Zeci de persoane au fost arestate la Sankt-Petersburg, în urma unui nou protest. Agitaţie şi în centrul capitalei ruse. Piaţa Triumfalinaia din inima Moscovei a fost înconjurată de sute de poliţişti. Şi aici au fost reţinuţi aproximativ 20 de persoane.

Opoziţia din Rusia insistă că alegerile de duminică au fost fraudate şi continuă să-şi scoată susţinătprii în stradă. Sute de oameni au protestat la Sankt-Petersburg şi au cerut încheierea celor 12 ani de guvernare ai lui Vladimir Putin. Zeci de manifestanţi au fost reţinuţi.

Şi în Piaţa Triumfalinaia din Moscova au fost mobilizaţi sute de poliţişti, pentru asigurarea ordinii publice, după ce oamenii au fost chemaţi la noi proteste prin intermediul reţelelor de socializare. Înainte de scrutinul parlamentar, în capitala rusă au fost repartizaţi 2.000 de soldaţi şi 50.000 de poliţişti, care nu vor părăsi deocamdată oraşul, potrivit oficialilor.

Comunitatea internaţională îndeamnă demnitarii ruşi să ancheteze neregulile semnalate de observatori. Oponenţii lui Putin susţin că pregătesc un marş de amploare pentru sâmbătă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu