Zeci de oraşe americane au fost cuprinse de proteste, organizate de "Ocupă Wall Street"

Embed:

Mişcarea "Ocupă Wall Street" revine. Zeci de oraşe americane au fost cuprinse de proteste, iar unele manifestaţii au degenerat în violenţe. În Seattle, demonstranţii au vandalizat clădiri, iar în Oakland, Poliţia a folosit gaze lacrimogene. Totodată, mii de oameni au mărşăluit la New York şi Los Angeles. În întreaga ţară, au fost arestaţi zeci de manifestanţi.

Opt oameni au fost arestaţi în Seattle, în timpul manifestaţiei organizate de mişcarea "Ocupă Wall Street". Asta după ce protestul a devenit violent, iar mai mulţi demonstranţi au spart geamurile câtorva clădiri, printre care şi sediul unei instituţii federale şi al unei bănci.

În Oakland, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii. Oamenii legii susţin că au fost atacaţi de către unii dintre protestatari, care ar fi aruncat în ei cu pietre şi obiecte de metal. Autorităţile afirmă că demonstranţii au vandalizat două bănci şi două automobile. Câteva zeci de persoane au fost reţinute.

Şi la New York, Poliţia a operat câteva reţineri, din cauza unor altercaţii nesemnificative. Mii de oameni şi-au manifestat nemulţumirea în centrul oraşului.

Un marş similar a fost organizat şi în Los Angeles. La protest au participat mii de oameni, inclusiv un număr mare de imigranţi. În cadrul demonstraţiei, nu au fost înregistrate incidente majore.

"Ocupă Wall Street" a luat amploare toamna trecută la New York şi s-a extins în întreaga lume, prin intermediul reţelelor de socializare. Mişcarea denunţă inegalităţile sociale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu