Zeci de oameni, victime ale escrocilor. Sunt amăgiţi, apoi obligaţi să plătească bani grei pentru bunurile pe care nu le-au văzut

Embed:

Câştigă încrederea bătrânilor, iau credite pe numele lor, după care dispar şi îi lasă cu datorii. Zeci de oameni din mai multe raioane au ajuns după această schemă victime ale escrocilor, iar acum sunt obligaţi să plătească bani grei pentru bunurile pe care nu le-au văzut. Reprezentanţii companiilor de colectare a datoriile spun că numărul acestor cazuri este în creştere.

Acest bărbat, originar din raionul Anenii Noi, a fost păcălit de către un consătean, acum un an. Mai întâi, consăteanul i-a făcut cinste într-un bar. După care i-a spus că ar vrea să-şi ia un telefon mobil, în credit, dar că nu are buletin. De aceea, l-a rugat pe bărbatul din imagini să perfecteze actele pe numele său.

"M-am dus, acolo era o femeie, care mi s-a spus că ea va plăti. Dar mie a început să-mi vină scrisori. Acum trebuie să plătesc circa 10 mii de lei", a precizat bărbatul.

Reprezentanţii companiilor de colectare a datoriilor susţin că întâlnesc tot mai des astfel de cazuri. "Sunt atraşi, din ceea ce am observat mai mult, oamenii care beu. Sunt socialmente-vulnerabili, ori bătrâni care nu văd bine sau au grad de invaliditate", a declarat vicedirectorul companie de colectare a datoriilor, Ilie Jecicov.

Juriştii susţin că, în astfel de cazuri, făptaşii pot fi traşi la răspundere penală, pentru cauzarea daunelor materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere.

"Dacă aţi luat un credit pentru cineva, atunci este recomandabil să aveţi un aranjament scris cu acel cineva din care să rezulte clar care sunt consecinţele dacă nu se rambursează acest credit", a subliniat juristul Roger Gladei.

Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie au declarat că, deocamdată, nu au decis dacă vor iniţia cercetări pe marginea acestui caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu