Zeci de oameni din Hânceşti şi-au găsit un loc de muncă stabil şi bine plătit la o fabrică de încălţăminte

Embed:

Zeci de oameni din mai multe sate din raionul Hânceşti şi-au găsit un loc de muncă stabil şi bine plătit după ce în localitatea Obileni s-a deschis o fabrică de producere a încălţămintei. Investiţia în valoare de 130 de milioane de lei a fost făcută de oameni de afaceri italieni, iar toată marfa produsă este exportată în ţările Uniunii Europene.

Cei peste 250 de angajaţi au fost vizitaţi de premierul Pavel Filip.

Prim-ministrul a urmărit procesul tehnologic şi a discutat cu angajaţii. Cei mai noi au la dispoziţie câteva zile pentru a învăţa procesul de producţie.

Angajaţii sunt mulţumiţi că pot lucra chiar în sat. Ei spun că dacă nu se deschidea întreprinderea, mulţi ar fi plecat la muncă peste hotare.

În prezent, la fabrica de producere a încălţămintei din satul Obileni muncesc peste 250 de persoane, majoritatea sunt femei. Conducerea fabricii spune că pe viitor vrea să extindă activitatea întreprinderii.

"Facem produse pentru doamne, pentru bărbaţi, încălţămite de muncă. Totul merge la export. Ţările Uniunii Europene. Trebuie să ajungem la 800 de locuri de muncă în fabrica noastră. Lucrează din 13 localităţi din lunca Prutului, dimineaţa microbuzul îi aduce seara îi duce acasă", a spus directorul întreprinderii, Andrei Holban. 

Fabrica are o dimensiune de 1.400 de metri pătraţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu