Zeci de oameni au protestat la Chişinău împotriva evacuării gheretelor de comercializare a cărnii (FOTO)

Embed:

Mai mulţi vânzători ai unei companii avicole din ţară au protestat astăzi împotriva evacuării gheretelor. Aceştia se plâng că rămân fără locuri de muncă, iar statul nu le oferă o alternativă. Acţiunea s-a produs după ce, în această dimineaţă, în sectorul centru al capitalei, angajaţii Primăriei au venit să demoleze mai multe chişcuri.
Vânzătorii se plâng că au rămas fără locuri de muncă, după ce, în ultima lună, Primăria a demolat şase gherete, care aparţin acestei întreprinderi autohtone.

" Să aibă pe noi unde să ne treacă şi apoi să ne închidă, dar nu aşa să ne scoată şi noi să umblăm să aşteptăm unde cineva o să ne dea o rublă ca să putem întreţine familia."

" Dacă noi rămânem fără loc de muncă, cu pensia nu trăieşti. Eu sunt pensioneră şi primesc o mie de lei, dar căldura o achit 1500 lei. Eu pot să supravieţuiesc?"

"Vor să ne ia locurile de muncă, dar noi unde să ne ducem? Nu mai avem 20 de ani. Trebuie să facă aşa, să dea întâi, să pregătească locuri de muncă pentru oameni şi apoi să închidă ceva."

"Şi aşa primim bănuţi şi pe astea să ni le ia. Asta nu-i corect, deloc, deloc."

Proprietarul firmei avicole, care deţine 80 de gherete în Capitală, este nemulţumit de acţiunile angajaţilor Primăriei.

ALEXEI ŞTIRBU, şef secţia vânzări reţea, întreprindere autohtonă: "Protestăm pentru că, ca producător autohton care asigurăm locuri de muncă în peste 1500 de locuri de muncă şi cotizăm la bugetul de stat considerabil. Suntem de părere că înainte de a fi demolate trebuie să ni se prezinte cel puţin o alternativă ca să putem să menţinem locurile de muncă."

Responsabilii din cadrul Preturii Centru susţin că producătorul a fost avertizat de faptul că ar exista o dispoziţie prin care acesta trebuie să evacueze o parte din gherete din acest sector. Mai mult, antreprenorului i s-ar fi oferit o alternativă, să le reamplaseze în alte locuri din cartiere, pe care însă nu ar fi acceptat-o.

SERGIU ADRIAN, şeful secţiei economice Centru: "Agentul economic are şase unităţi de comerţ ambulant în sectorul Centru. Încă începând cu vara anului 2019 a fost atenționat despre faptul că urmează a fi evacuate. Aceştia şi-au asumat angajamentul să etapizeze evacuarea benevolă. Nu au făcut-o. În luna ianuarie iarăşi i-am citat "

Mai mult, responsabilii din cadrul preturii dau asigurări că vor fi evacuate toate gheretele din zonă, fără excepţie, Unele vor fi reamplasate, altele însă vor dispărea. Toate cheltuielile suportate pentru evacuare vor fi transmise ulterior, proprietarilor.


loading...

Lasă un comentariu