Zeci de militari au luptat pentru eliberarea ostaticilor pe aeroportul din Mărculeşti AFLĂ DETALII

Embed:

Într-un adevărat câmp de luptă s-a transformat astăzi, 28 mai, aeroportul din Mărculeşti. Zeci de militari au luptat pentru eliberarea ostaticilor. De fapt, este vorba despre un exerciţiu cu ocazia aniversării a 19 ani de la crearea Bazei de aviaţie Decebal. Evenimentul a adunat sute de curioşi din localităţile din apropiere, care demult nu au mai văzut atâta agitaţie pe aeroportul din Mărculeşti.

Zece militari din cadrul Batalionului cu destinaţie specială Fulger au efectuat şi salturi cu paraşuta de la o înălţime de 1700 de metri.

Paraşutiştii au efectuat zborul de pe o aeronavă de tip An-2. Deşi participanţii la eveniment spun că şi-ar dori să vadă mai multe aeronave în această zi, aşteptările le-au fost spulberate.

"Clar lucru, ne-am dori ca baza de aviaţie să fie mai dezvoltată, mai dotată, mai finanţată, dar este important că după 19 ani, putem zbura, putem să aruncăm şi paraşutiştii", a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

Ministrul Apărării a mai declarat că nu a renunţat la ideea de a vinde avioanele MIG, iar din banii obţinuţi să fie procurate elicoptere.

La eveniment au participat în jur de 200 de militari, printre ei şi veteranii Bazei de aviaţie Decebal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu