Zeci de mii de ucraineni au ieşit din nou în Piaţa Independenţei din Kiev pentru a cere demisia preşedintelui Victor Ianukovici

Embed:

Zeci de mii de ucraineni s-au adunat în Piaţa Independenţei din centrul Kievului, la un nou protest de amploare faţă de actuala guvernare. Ca de fiecare dată, la manifestaţie sunt prezenţi şi liderii opoziţiei, care l-au invitat şi pe preşedintele Viktor Ianukovici pe Euromaidan.

Peste 10 mii de protestatari au ajuns deja în centrul Kievului pentru a cere, din nou, demisia, preşedintelui Ucrainei. Liderul Partidului "UDAR", Vitali Kliciko, i-a propus lui Victor Ianukovici să participe la dezbateri publice pe euromaidan, ca să audă opinia oamenilor despre situaţia politică din ţară.

" În timp ce protestele continuă, cei aflaţi la putere, şi anume preşedintele, trebuie să găsească o soluţie de compromis între el şi cetăţeni. Voi depune toate eforturile pentru ca această demonstraţie să fie una paşnică", a declarat liderul partidului Udar, Vitali Kliciko.

Între timp, unul dintre liderii partidului "Batkivşina" Aleksandr Turcinov a declarat că Viktor Ianukovici ar putea recurge iar la dispersarea cu forţa a manifestanţilor. Nici manifestanţii nu cred în soluţionarea pe cale paşnică a conflictului.

" Nu cred în soluţionarea conflictului pe cale paşnică, pentru că protestăm de multă vreme, însă Ianukovici nu ne acordă nicio atenţie", a menţionat o protestatară.

Protestele din Ucraina au început în luna noiembrie, după ce Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu