Zeci de mii de palestinieni din Fâşia Gaza, nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza atacurilor cu rachete

Embed:

Zeci de mii de palestinieni din Fâşia Gaza au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Asta după ce Israelul a avertizat că va intensifica raidurile în regiune pentru a opri atacurile cu rachete ale grupării Hamas. Potrivit ONU, aproximativ 70. 000 de locuitori s-au refugiat din zonă.

''Nu avem apă. Vin oameni aici şi ne donează apă de băut. Ne-am părăsit locuinţele, toată agonisirea de o viaţă şi am venit aici unde nu dispunem de cele necesare. Stăm în condiţii mizere, mai proaste decât cele pentru animale. Copiii dorm la podea'', a spus o femeie.

"Diferenţa dintre noi şi gruparea Hamas este că noi utilizăm sistemele anti-rachetă pentru a ne proteja cetăţenii, iar ei îşi folosesc civilii pentru a-şi apăra rachetele. Nu le vom oferi imunitate, vom continua atacurile asupra lor şi vom încerca să reducem cât mai mult posibil victimele în rândul civililor", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

În Fâşia Gaza, tirurile de rachetă nu contenesc. Noaptea trecută, avioanele israeliene au lovit mai multe clădiri şi o moschee. Iar militarii israelieni s-au poziţionat lângă frontiera cu această regiune. De cealaltă parte, gruparea Hamas a lansat peste 940 de rachete, în ultima săptămână.

Cel puţin 159 de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul operaţiunii, iar peste o mie au fost răniţi. Fâşia Gaza este controlată de gruparea Hamas, considerată teroristă de comunitatea internaţională. Violenţele sunt cele mai grave de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza de la sfârşitul anului 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu