Zeci de mii de maşini nu trec revizia tehnică iar proprietarii nu plătesc taxa de drum

Embed:

Zeci de mii de maşini din Moldova nu trec, anual, revizia tehnică. Sunt constatările Curţii de Conturi şi ale Ministerului Transporturilor. Ca urmare, Bugetul de Stat ratează sute de mii de lei, iar securitatea din traficul rutier este pusă în pericol, spun reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Evidenţa maşinilor înregistrate în Moldova este dusă de către Întreprinderea de Stat Registru, prin intermediul unui program automatizat. Viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, spune că problema s-ar rezolva într-un an, dacă  însistemul automatizat de înregistrare a maşinilor ar fi transmis din gestiunea Ministerului tehnologiei Informaţiei cea a Ministerului Transporturilor.


"Ministerul Tehnologiei Informaţionale nu are interesul de a face ordine în acest registru. La 1 august, conform datelor, sunt înregistrate 694 de mii de unităţi de transport. Curtea de Conturi ne spune că, conform datelor primite, sunt maşini care trebuiesc taxate, în jur de 623 de mii de unităţi, dar de facto trec revizia tehnică 400 de mii de unităţi", a explicat viceministrul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu