Zeci de mii de libieni au sărbătorit la Tripoli victoria revoluţiei împotriva lui Muammar Gaddafi

Embed:

După luni grele de război, libienii au ajuns şi să plângă de fericire. Oameni au ieşit pe străzile din Tripoli, pentru a sărbători victoria împotriva dictatorului Muammar Gaddafi. Totodată, Consiliul Naţional de Tranziţie a cerut ajutorul comunităţii internaţionale pentru a construi democraţia în Libia.

Zeci de mii de libieni au luat cu asalt Piaţa Verde din capitala ţării. Drapelele fluturate în vânt şi strigătele de fericire au creat o atmosferă incendiară. "Suntem un singur popor, fără triburi, diviziuni sau grupuri islamiste. Suntem o singură naţiune. Vrem ca lumea să ştie că libienii sunt civilizaţi şi educaţi, cu Muammar Gaddafi sau fără el", a spus cineva.

Mai mulţi militari rebeli au asigurat securitatea, de teama unor atacuri de răzbunare provocate de forţele loiale ale colonelului Gaddafi. "Ne aflăm aici ca să asigurăm securitatea, dar şi pentru a participa la sărbătoare. Situaţia este sub control, totul este bine", a spus un militar.

Oamenii au sărbătorit şi pe plaja din Tripoli, unde accesul era interzis de către Muammar Gaddafi. Cei care îndrăzneau să meargă pe nisipul de acolo, o făceau de fiecare dată cu frică.

În acelaşi timp, Consiliul Naţional de Tranziţie a solicitat marilor puteri deblocarea banilor libieni şi sprijin pentru a crea un nou stat democratic. Între timp, preşedintele Venezuelei a declarat că deţine informaţii, precum că Gaddafi s-ar fi refugiat în deşert. Acum o lună, circula un zvon, că liderul libian ar fi fugit în Caracas.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu