Zeci de mii de arbori au fost plantaţi, astăzi, în cadrul unei campanii lansate de Partidul Democrat

Embed:

Zeci de mii de arbori au fost plantaţi, astăzi, în toată ţara, în cadrul unei campanii lansate de Partidul Democrat. De la mic la mare, oameni au ieşit să înverzească plaiul, la apelul organizaţiilor locale PDM.

Democraţii spun că vor să transforme Moldova într-o ţară ecologică şi sănătoasă. Cei mai mulţi voluntari a adunat organizaţia PDM de la Bălţi, unde este 800 de oameni au plantat aproximativ 20 de mii de copaci.

 "Înverzim toate aceste dealuri, sădim aici mulţi puieţi pentru a transforma locul în pădure. Vrem să dăm posibilitatea viitoarei generaţii să trăiască într-un oraş ecologic",  a spus deputatul PDM, Vladimir Vitiuc.

 "Sădind şi înverzind mai facem un lucru bun să încercăm să oprim aceste alunecări de teren care sunt lângă iazul orăşenesc."

 "Sper că oamenilor o să le placă arborii, că va fi aer curat."

Aproximativ 500 de puieţi de tei şi arțar au fost sădiţi şi în sectorul Ciocana, de la Chişinău. Acţiunea a început cu un curs de instruire din partea fostului ministru al Ecologiei, Violeta Ivanov.

"Pentru acest copac noi săpăm undeva 40 cm, apoi udăm şi apoi acoperim cu sol ca copacul să se prindă. Este o iniţiativă foarte frumoasă a Partidului Democrat", a spus deputatul PDM, Violeta Ivanov.

"Este uşor atunci când faci cu plăcere şi ştii că are consecinţă benefică nu doar asupra noastră individual, dar şi a întregii comunităţi."

Democraţii spun că le pasă de mediul înconjurător şi vor să dea un exemplu demn de urmat generaţiilor viitoare.

"Ca să avem un oraş mai verde, mai frumos, să avem cât mai mult oxigen."

 "Dacă nu o să facem noi, nu cred că o să facă altcineva."

 "Ne străduim să promovăm modul sănătos de viaţă, protecţia mediului, iar pentru această tânără generaţie care este alături de mine dragostea de mediu curat, dragostea de implicare, de spirit civic şi cel ami important dragostea şi respectul faţă de patrie", a spus președintele Tineretului Democrat din Moldova, Alexandru Cauia.

Anul trecut, în cadrul campaniei PDM "Împreună plantăm un viitor", au fost sădiţi aproape un milion de copaci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu