Zeci de maşini abandonate ruginesc pe străzile Capitalei. De ce nu pot fi evacuate automobilele

Embed:

Şi-au slujit stăpânii ani în şir, iar acum au ajuns ale nimănui. Este vorba despre zeci de maşini abandonate care ruginesc pe străzile Capitalei. Autorităţile municipale spun că ţin sub control situaţia, însă din cauza unor restricţii impuse de lege, nu pot evacua automobilele.

În prezent, nu există o cifră exactă a maşinilor abandonate. Astfel de autoturisme pot fi observate în mai multe sectoare din Chişinău. De aproape doi ani, acest automobil rugineşte la intersecţia străzilor Alexei Mateevici şi Mihai Eminescu.

Potrivit locuitorilor din zonă, rabla ar aparţine unui bărbat care închiria o casă în vecinătate, iar acum un an, a plecat peste hotare:

"A fost adusă special, intenţionat. A vrut să o pună la noi în curte. A intervenit Poliţia, şi nu i-a permis şi el a parcat-o aici".

"Deranjează oamenii, pietonii şi la şoferii".

În sectorul Buiucani, în doar 30 de minute am găsit alte 10 maşini părăsite. Cele mai multe astfel de vechituri pot fi văzute pe strada Liviu Deleanu şi Alba Iulia.

Oamenii spun că maşinile abandonate ocupă locurile de parcare, de care s-ar putea bucura unii şoferi:

"Aceste maşini strică imaginea oraşului. Este dezordine. E păcat".

Nu avem unde parca în primul rând, ne ducem, deranjăm alţi vecini, vine el, deamu el nu are unde parca".

Evacuarea maşinilor abandonate ţine de competenţa preturilor de sector şi a poliţiei.

"Numai după ce avem o sesizare şi este identificat stăpânul, maşina poate fi ridicată. Practic în toate curţile avem maşini care stau parcate de mai mult timp", a precizat Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

În anul 2015, jurnaliştii de la Publika TV au realizat un reportaj la acest subiect. Şeful de atunci al Centrului de Monitorizare și Control al Traficului Rutier, Dan Chirița declara că va elabora o bază de date pentru toate maşinile abandonate din oraş, pentru ca ulterior poliţia să le poată evacua mai uşor. Actualul şef al Serviciului Tehnologii Informaţionale Adrian Şova spune că lista acestor maşini a fost transmisă încă atunci primăriei Chişinău.

"S-a sistematizat o listă de 89 de vehicule cu informaţii aferente. Cu părere de rău, la moment, până în ziua de astăzi nu deţinem informaţia privind măsurile pe final întreprinse", a declarat Adrian Şova.

În prezent, responsabilii de la primărie au cerut modificarea legislaţiei în vigoare pentru ca să poată evacua maşinile abandonate sau parcate neregulamentar fără acordul proprietarului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu