Zeci de mămici împreună cu picii lor au participat astăzi la Marșul Alăptării (FOTOREPORT)

Embed:
Marşul Alăptării a fost organizat astăzi în Capitală. Mai mulţi părinţi, alături de copiii lor, şi-au dat întâlnire în faţa Universităţii "Ion Creangă".
 
Evenimentul este organizat în fiecare an cu ocazia sărbătoririi Săptămânii Mondiale a Alăptării în perioada 1-7 august. 
 
Din Scuarul Universității Pedagogice "Ion Creangă" părinții alături de picii lor au mers spre parcul Dendrariu, unde au lansat o mulțime de baloane albe - simbol al picăturilor de lapte matern. Tot acolo a avut loc și un program festiv.

Marșul a fost urmat de lansarea Săptămânii Mondiale a Alăptării, care a inclus un program plin de distracții pentru adulți și copii, dar și informație utilă legată de alăptare. 

În cadrul evenimentul s-a organizat un târg de jucării și accesorii handmade, dar și un târg de bucate, iar în preajmă a fost amenajată şi o zonă în care părinții au primit consultaţii personale gratuite de la specialiști. 

Corina Hamureac are o fetiţă de trei ani, pe care continuă să o alăpteze.

"Continui să îl alaptez pentru că este cel mai frumos și cel mai bun lucru pe care o mămică poate să il dea bebelușului ei", a spus Corina Hamureac, mamă.

Femeile prezente la marș spun că își doresc ca numărul mamelor care alaptează să crească. 

"Ne mândrim că alăptăm copii, dăm multă imunitate. Avem grijă de ei. Ei cresc mult mai sănătoși".

"Pentru mine este mare informație în primul rând. Îl al doilea rând este susținerea alaptării. Să fie copii sănătoși să fie alaptați bine".

Potrivit specialiștilor, laptele matern conţine anticorpi care apără copilul de infecţii şi boli.

"Beneficiul este că crește IQ la copii. Copii alaptați la sân se adaptează mai bine în societate. Sunt copii care în genere ar aduce un plus societății", a spus Mihai Stratulat, medic pediatru.

În cadrul evenimentului femeile au putut beneficia și de consultația gratuită a specialiștilor în alaptare.

"Problemele cu puțin lapte. Miturile care sunt la noi în Moldova cu grămada. Încetare blândă a alaptării sau în genere încetarea alaptării", a spus Ludmila Caracalceva, consultant în alăptare.

Organizatorii spun că prin astfel de evenimente își propun să promoveze alăptarea în rândul mămicilor tinere.

"Am hotărât să păstăm tradiția. Femeile au fost foarte deschide pentru că este un eveniment de socializare. Un eveniment de odihnă", a spus Nata Levițchi, organizatoarea evenimentului.

Femeile nu au plecat cu mâinile goale de la eveniment. Acestea au primit mai multe cadouri și cărți informative. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea la sân a micuților până la doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu